fiskars sakset suomi 100

By | 22 syyskuun, 2023

Fiskars-sakset: Suomalaista taitoa ja kestävyyttä jo 100 vuoden ajan

Suomessa on monia yrityksiä, jotka ovat saavuttaneet maailmanmainetta omilla erikoistuotteillaan. Yksi näistä yrityksistä on Fiskars, joka tunnetaan erityisesti laadukkaista ja kestävistä saksistaan. Vuonna 2019 Fiskars juhlii 100-vuotista taivaltaan ja tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Fiskarsin saksoihin ja niiden merkitykseen Suomen juhlavuoden aikana.

Fiskarsin tarina alkoi jo vuonna 1649, kun hollantilaissyntyinen Peter Thorwöste asettui asumaan Fiskarsin ruukkiin Länsi-Uudellemaalle. Ruukki oli tunnettu jo tuolloin korkealaatuisista terästuotteistaan. Vuonna 1832 Fiskarsin ruukkiin palkattiin nuori ruotsalainen insinööri, Johan Jacob Julin, joka aloitti työnsä ruukin mestarina. Julinin aikana Fiskarsin ruukki vakiinnutti paikkansa yhtenä Suomen arvostetuimmista metalliteollisuusyrityksistä.

Fiskarsin saksien valmistus alkoi vuonna 1967, kun yritys hankki saksien valmistusoikeuksia englantilaiselta Lauri Ahoselta. Fiskarsin saksista tuli nopeasti suosittuja niiden tarkan leikkuutoiminnan ja pitkän käyttöiän ansiosta. Fiskarsin saksien ainutlaatuinen veistetty terä mahdollistaa tarkan leikkuun ja terät pysyvät terävinä pitkään. Ne sopivatkin erinomaisesti niin askartelukäyttöön kuin tarkkuutta vaativiin leikkaustöihin.

Fiskarsin saksien suosio on levinnyt ympäri maailmaa ja ne ovat nykyään arvostettuja työkaluja niin kotikäyttöön kuin ammattilaisillekin. Fiskarsin saksia käyttävät esimerkiksi kampaajat, ompelijat, konttorityöntekijät, taiteilijat ja monet muut ammattiryhmät. Niiden kehittyneet materiaalit, ergonomiset muotoilut ja tarkka leikkaustulos tekevät niistä suosittuja työvälineitä monilla eri aloilla.

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista itsenäisyyttään, ja Fiskars osallistuu juhlavuoteen omalla tavallaan. Yritys julkaisee nimittäin erityisen Suomi 100 -juhlamalliston, jossa on saatavilla erilaisia juhlapakkauksia Fiskarsin suosituimmista saksimalleista. Juhlallisuuksien aikana julkaistava, rajoitetun ajan saatavilla oleva mallisto kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä ja Fiskarsin historiaa.

Fiskarsin 100-vuotista taivalta juhlistaessa on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan suomalaisen osaamisen merkitystä. Fiskarsin saksien menestys kertoo paljon suomalaisesta työn laadusta, kestävästä suunnittelusta ja innovatiivisuudesta. Fiskarsin saksien laatu on ansainnut yritykselle paikan maailmanmarkkinoilla, ja ne ovat esimerkki tuotteista, jotka kestävät aikaa ja käyttöä.

Juhlavuoden kunniaksi kannattaakin hankkia oma Fiskarsin saksipari ja kokea suomalainen innovaatio ja laatu omassa arjessaan. Fiskarsin sakset ovat tuote, joka kantaa mukanaan Suomen 100-vuotista perintöä ja tulee käytettäväksi vielä seuraavienkin sukupolvien aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *