levysoittimen neula hinta

By | 26 lokakuun, 2023

Levysoittimen neula, eli fonokynnys, on tärkeä osa levysoitinta, joka tulee vaihtaa ajoittain. Fonokynnyksen tehtävänä on tulkitsemalla levysoittimen urien vinyylilevyiltä tallentama ääni ja muuntamalla se sähköisiksi signaaleiksi, joita voi kuunnella vahvistimen tai äänijärjestelmän kautta.

Fonokynnyksen hinta vaihtelee merkin, mallin ja laadun mukaan. Halvimmat neulat voivat maksaa noin 10-20 euroa, kun taas laadukkaammat ja erikoisemmat neulat voivat maksaa jopa yli 100 euroa. Valintaan vaikuttavat esimerkiksi neulan materiaali, äänenlaatu ja kestävyys.

On tärkeää ottaa huomioon, että fonokynnys on herkkä osa levysoitinta, ja sen kunto vaikuttaa suoraan äänenlaatuun ja levyjen kestävyyteen. Jos neula on kulunut tai vaurioitunut, se voi naarmuttaa levyjä ja huonontaa äänenlaatua. Siksi neulan vaihtamisesta kannattaa huolehtia säännöllisesti.

Fonokynnyksen vaihtaminen ei vaadi erityisiä taitoja, mutta se tulee tehdä varovaisesti ja huolellisesti. Ennen neulan vaihtamista on tärkeää sammuttaa levysoitin ja irrottaa virtajohto. Neula irrotetaan yleensä kiertämällä sitä vastapäivään tai puristamalla se varovasti irti neulanpidikkeestä. Uusi neula asetetaan paikoilleen ja kiinnitetään huolellisesti.

On suositeltavaa hankkia neula levysoittimen valtuutetulta jälleenmyyjältä tai luotettavalta musiikkiliikkeeltä, jolloin voi olla varma neulan laadusta ja sopivuudesta omaan levysoittimeen. Neulan vaihtaminen kannattaa tehdä ajoissa, jotta vältytään levyjen vaurioitumiselta ja huonolta äänenlaadulta.

Kaiken kaikkiaan fonokynnyksen hinta voi vaihdella suuresti riippuen omista tarpeista ja budjetista. On kuitenkin hyvä muistaa, että neula on tärkeä osa levysoitinta, ja sen vaihtaminen säännöllisesti on välttämätöntä hyvän äänenlaadun säilyttämiseksi ja levyjen kestävyyden varmistamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *